All About Café Θέματα σεμιναρίων και παρουσιάσεων


 

Highlight της ενότητας αποτελούν τα παράλληλα σεμινάρια.

Συγκεκριμένα καταξιωμένοι baristas και roasters από τον χώρο του καφέ, θα εντυπωσιά­σουν για μια ακόμη φορά με τις τεχνικές και δεξιότητες τους μέσα από μια σειρά σεμιναρίων και παρουσιάσεων.

Τέτοιου είδους σεμινάρια αποτελούν σημαντικό πόλο έλξης κάθε επαγγελματία ο οποίος ενδιαφέρεται να ενη­μερωθεί αναφορικά με όλες τις τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τον υπέροχο κόσμο του καφέ.


8/11/2019

 

Θέματα σεμιναρίων και παρουσιάσεων

 

Ομιλητής

 

Εταιρεία

             

12:30

 

Η πορεία του πράσινου καφέ, απο τη στιγμή που φτάνει Ελλάδα μέχρι το φλυτζάνι μας.

 

Τάσος Κοδέλλας
Authorized SCA Trainer

 

Roasters Kolektiva

13:30

 

Espresso-μηχανή & μύλος,
τα όπλα του barista.

 

Στέλιος Αποστολάκης
Technical supporting manager
Authorized SCA Trainer

 

CoffeeCore

15:00

 

Τα προβλήματα που μπορεί να μας αποκαλύψει το coffee puck.

 Τhe Real Chocolate Drink

 

Φώτης Αποστολίδης
Authorized SCA trainer
Barista trainer & quality control Gentracom

Ελευθέριος Μακριδάκης
Director Manager  Elmak Beverage
Νovello Chocolate Drink

 

Gentracom SA

16:30

 

Βιώσιμος καφές και περιβάλλον.

 

Βασίλης Τάρταρης
Owner Taresso

 

Taresso

18:00

 

Backstage -
Η προετοιμασία για εναν διαγωνισμό καφέ.

 

Μιχάλης Δημητρακόπουλος
World Barista Champion Runner Up 2019
World Coffee in Good Spirits Champion 2016

 

The Underdog - The Rabbit Punch

             

9/11/2019

 

Θέματα σεμιναρίων και παρουσιάσεων

 

Ομιλητής

 

Εταιρεία

11:30

 

Είναι εφικτή η μεταφορά των καμπυλών καβουρδίσματος, απο ενα παλιό μηχάνημα στο νέο;

 

Παναγιώτης Ματζιούνης
Managing director - Head roaster

 

Roasters Kolektiva

13:00

 

Η σημασία του νερού στην παρασκευή καφέ.

 

Γιώργος Μακρόπουλος
Coffee Expert Nestlé Professional

 

Nestle Professional

14:00

 

The Farmers Camp -
Το ταξίδι και η αποστολή στη φάρμα.

 

Μιχάλης Κατσιαβός
Head R&D at Samba coffee roasters,
4th place WBC 2017, Q Processing level 1
 

Νίκος Αντζάρας
Head Roasters at samba coffee roasters,
Q Arabica Grader, Q Processing level 1, Authorized SCA Trainer

 

Samba Café

15:00

 

Latte Art διαγωνισμού και παραγωγής σε ενα μαγαζί.

 

Μιχάλης Καραγιάννης
World Latte Art Runner Up Champion 2017 & 2018
Greek Latte Art Champion 2016, 2017 & 2018

 

World Latte Art Runner Up champion 2017 & 2018

             

10/11/2019

 

Θέματα σεμιναρίων και παρουσιάσεων

 

Ομιλητής

 

Εταιρεία

11:30

 

Η σωστή επιλογή καφέδων σε επικοινωνία με τον roaster.

 

Χρήστος Λουκάκης
SCA AST, Barista Trainer, RnD,
Consultant - 1st WLAC 2011 3rd WBrC 2012 - 3rd WBC 2014

Κωνσταντίνος Ραγιάς
Roaster Owner Kofi Microroastery

 

KE Artisan Coffee Roasters

13:00

 

Origins - Varietals και κλιματικές αλλαγές.

 

Κωνσταντίνος Εξωμανίδης
Quality Manager

 

Roupas LTD

14:00

 

Πρωτόκολλα και σκοπός του Coffee Quality Institute.

 

Κώστας Δαλακούρας

 

Cafeistas - Coffee Republic

15:00

 

Η σημασία του καφέ μετά το φαγητό.

 

Αριστοτέλης Μέγκουλας
Chef - Co Owner Pomo d'Oro Corfu

 

Pomo d'Oro Corfu

             

Παρουσίαση: Γιώτα Καραπετρίδου, Δημοσιογράφος

Είσοδος στα Seminars: Ελεύθερη


 

 

Χορηγός μηχανολογικού εξοπλισμού


 


Επιμέλεια - Curation

Valantis Lamprianidis
Authorized SCA Trainer / Coffee Consultant / WCE Certified Judge
Iktinou 6 - Thessaloniki 54622
www.valenio.coffee