Τίτλος ομιλίας:
«Το προφίλ και οι ανάγκες των τουριστών από την Ασία»


Κάντε κράτηση εδώ


Ας γνωρίσουμε καλύτερα τους ασιάτες επισκέπτες μας / τουρίστες

Χρυσή Τομή ανάμεσα στον τρόπο μας και στον τρόπο τους

Μέσα από τα βιώματα μου σε 7 χώρες ως κάτοικος κι όχι απλά τουρίστας θέλω να μοιραστώ με το κοινό τις σκέψεις μου πάνω στα:

Στερεότυπα που έχουμε εμείς ως Έλληνες για τους Ασιάτες

Στερεότυπα που έχουν οι Ασιάτες για εμάς.

Η χρυσή τομή της αντίληψης του ενός για τον άλλο είναι ίσως η μόνη λύση. Είμαστε αυθεντικοί, συνειδητοποιημένοι με τα θετικά και αρνητικά μας στοιχεία. Δεν ωραιοποιούμε, ούτε αδικούμε την εικόνα μας. Προσφέρουμε ότι καλύτερο έχουμε, με ψυχραιμία, σεβασμό για τον φιλοξενούμενο αλλά και για τον τόπο μας.

Ομιλήτρια:

Έφη Καλογήρου – Baldwin
Business Owner / Tour Operator - Definitely Greece

Σύντομο βιογραφικό:

Γεννήθηκε στο Μόναχο από Έλληνες γονείς και πέρασε τα παιδικά της χρόνια στην Ελλάδα τόσο στην Άμφισσα όσο και στην όμορφη Θεσσαλονίκη. Μητέρα τεσσάρων παιδιών, έχει περάσει τα τελευταία 10 χρονιά ταξιδεύοντας και ζώντας σε 8 διαφορετικές χώρες. Η αγάπη της για τα ταξίδια, την Ελλάδα που μεγάλωσε αλλά και τις καινοτόμες επιχειρηματικές ιδέες που πάντα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς και η αγάπη της για τα ελληνικά προϊόντα ήταν η αιτία να ξεκινήσει την επιχείρηση Definitely Greece το 2013, δίνοντας την ευκαιρία σε γνωστούς και φίλους, αρχικά, να γνωρίσουν την χώρα μέσα από την κουλτούρα, τα έθιμα και την παράδοση.

Η πορεία της εταιρίας όμως την ενθουσίασε και οι διαδρομές πλέον στα μικρά χωρία ξεχασμένα από τον μαζικό τουρισμό έχουν μεγάλη απήχηση στο κοινό της. Τα πακέτα που ετοιμάζει έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και φιλοδοξεί πάντα να βρίσκει ανθρώπους με την ίδια φιλοσοφία στο κομμάτι του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών για να συνεργαστεί.

Τα τελευταία 3 χρόνια με έδρα τις Φιλιππίνες και μια πορεία σε μέρη όπως η Νέα Ζηλανδία αλλά και τη μέση Ανατολή την έφεραν πιο κοντά στην πατρίδα της από ποτέ.

Τι σχέση μπορεί να έχουν όλα αυτά με την μικρή μας χώρα?

Η ίδια θέλει να μοιραστεί μαζί μας τις εμπειρίες της καθώς και κάθε λεπτομέρεια που πιθανόν να φανεί χρήσιμη στους ακροατές μας μιας και η ίδια χτίζει καινούργιες γέφυρες επικοινωνίας και τουρισμού από την Ασία στην Ελλάδα.

Στόχος της είναι να καταφέρει οι 'καλεσμένοι' της όπως χαρακτηριστικά τους αποκαλεί, να γνωρίσουν την Ελλάδα, όπως αξίζει σε κάθε επισκέπτη αλλά επίσης όπως πιστεύει ότι αξίζει και σε μας τους Έλληνες να προβάλουμε την χώρα μας.