Panel:

«Food trends & Snacks: Πώς να ενσωματωθούν και επικοινωνηθούν από το μέσο κατάλυμα»


Κάντε κράτηση εδώ


Οι τάσεις στη γαστρονομίας αλλάζουν με ραγδαίο ρυθμό. Νέες διατροφικές συνήθειες, νέες κουζίνες, νέες ιδέες. Τα καταλύματα πλέον, οφείλουν να συμβαδίζουν με τις νέες τάσεις, ώστε να προσφέρουν όσο το δυνατών πιο ολοκληρωμένες και φτιαγμένες στα μέτρα των επισκεπτών, υπηρεσίες. Επαγγελματίες από διαφορετικούς τομείς του κλάδου θα μας δώσουν μία ολοκληρωμένη εικόνα και θα αναδείξουν την ολιστική προσέγγιση του θέματος της ενσωμάτωσης και επικοινωνίας των Food trends από το μέσο κατάλυμα!

Συμμετέχουν:

Νίκη Αθανασιάδου
MSc, RDN, CDN Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος
Ιδρύτρια του Food Method – Nutrition Center


 
Σύντομο βιογραφικό:

Η Νίκη Αθανασιάδου γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι απόφοιτος του New York University της Νέας Υόρκης με μεταπτυχιακό πάνω στην κλινική διατροφή (M.Sc. in Clinical Nutrition). Εργάστηκε στην Νέα Υόρκη για άλλα τρία χρόνιακαι έχει εμπειρία πάνω σε ένα μεγάλο εύρος κλινικών καταστάσεων αλλά και διατροφικών πλάνων όπως διαμορφώνονται από τις ιδιαίτερα δύσκολες και απαιτητικές συνθήκες του τρόπου ζωής της συγκεκριμένης πόλης. Εξειδικεύεται στη διατροφική ιατρική θεραπεία (Medical Nutrition Therapy) πριν την σύλληψη, κατά την εγκυμοσύνη, το θηλασμό, την ομαλή επαναφορά βάρους καθώς και την εμμηνόπαυση. Έχει μεγάλη εμπειρία στη διατροφική αντιμετώπιση παθήσεων όπως καρδιοαγγειακά νοσήματα, σακχαρώδη διαβήτη, υπερλιπιδαιμίες, γαστρεντερολογικές διαταραχές, παχυσαρκία, γεροντολογία και μετεγχειρητικούς ασθενείς βαριατρικής. Στην διάρκεια αυτών των ετών, υπήρξε μέλος της οργανωτικής επιτροπής συνεδρίων του Greater New York Dietetic Association και συμμετείχε ως εκπρόσωπος του συλλόγου σε πολυάριθμες εκδηλώσεις.

Πριν 4 χρόνια επέστρεψε στην Ελλάδα και ίδρυσε το Food Method – Nutrition Center, με στόχο την εξατομικευμένη διατροφή βασισμένη στον εκάστοτε τρόπο ζωής. Παράλληλα συνεργάζεται με εταιρίες τροφίμων και χώρους εστίασης, με σκοπό τη δημιουργία προϊόντων που συμβαδίζουν με μία υγιεινή και ισορροπημένη διαβίωση. Μεταξύ άλλων έχει συνεργαστεί με το τσάι «TUVUNU», το ελαιόλαδο «5 Olive Oil», το εστιατόριο «Be*» του ξενοδοχείου Excelsior, το εστιατόριο «Daily Chef» και το «Mama’s food» στο Λονδίνο.

Επίσης, συμμετέχει ως κλινική διαιτολόγος στη μονάδα ενδοκρινικών παθήσεων της μαιευτικήςκλινικής του νοσοκομείου Παπαγεωργίου για τη διατροφική αντιμετώπιση του διαβήτη κύησης και είναι εξωτερικός συνεργάτης στο μεταπτυχιακό του τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.


 

Ισμήνη Τορνιβούκα
Operations manager – TOR Hotel Group


 

H Ισμήνη Τορνιβούκα γεννήθηκε το 1988 στην Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Νομική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και συνέχισε τις σπουδές της στο Ecole Hoteliere de Lausanne, όπου απέκτησε Executive MBA με ειδικότητα στο Hospitality. Από το 2012 εργάζεται ως operations manager στην οικογενειακή ξενοδοχειακή εταιρεία TOR HOTEL GROUP, στην οποία ανήκουν τα ξενοδοχεία Eagles Palace, Eagles Villas, City Hotel και The Excelsior.


 

Δρ. Δημήτρης Κούτουλας
Επίκουρος Καθηγητής - Πανεπιστήμιο Πατρών


 
Σύντομο βιογραφικό:

Ο Δρ. Δημήτρης Κούτουλας, με πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και διδακτορική διατριβή στο Τουριστικό Μάρκετινγκ, εργάζεται από το 1990 ως σύμβουλος και ως project manager σε θέματα τουρισμού, πολιτισμού, γαστρονομίας και μάρκετινγκ επιχειρήσεων και χωρών. Έχει υλοποιήσει μεγάλα έργα σχεδιασμού τουριστικής πολιτικής και επικοινωνιακές

ενέργειες παγκόσμιας εμβέλειας σε συνολικά 31 χώρες. Μεταξύ άλλων, έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει ενέργειες τουριστικής ανάπτυξης και τουριστικές καμπάνιες για λογαριασμό εθνικών και τοπικών οργανισμών τουρισμού, Περιφερειών και Δήμων τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Ειδικότερα στον ξενοδοχειακό κλάδο ο Δ. Κούτουλας καλύπτει ένα ευρύ πελατολόγιο αποτελούμενο από ξενοδοχειακούς ομίλους, οικογενειακές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, boutique hotels, ξενοδοχεία πόλης κοκ., συμβουλεύοντας και υποστηρίζοντάς τα σε θέματα στρατηγικού σχεδιασμού, concept development, ανακαίνισης, μάρκετινγκ, branding, αύξησης πωλήσεων ανά τμήμα (F&B, spa κοκ.), οργανογράμματος και στελέχωσης, εκπαίδευσης προσωπικού, ποιοτικού ελέγχου, αναβάθμισης της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και χειρισμού των κριτικών στο Trip Advisor.

O Δ. Κούτουλας διδάσκει ως Επίκουρος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πατρών μαθήματα σχετικά με τη Διοίκηση Ξενοδοχείων, Διοίκηση Τουριστικών Οργανισμών, Τουριστικό Μάρκετινγκ και Μάρκετινγκ Υπηρεσιών. Έχει επίσης διδάξει σε πανεπιστήμια της Ελλάδας, της Γερμανίας, της Αυστρίας και της Νότιας Αφρικής.


 

Νανά Δαρειώτη
Δημοσιογράφος γεύσης - Συγγραφέας - Διευθύντρια περιοδικού Olive

Σύντομο βιογραφικό:

Η Νανά Δαρειώτη γεννήθηκε πριν 54 χρόνια στην Αθήνα, σπούδασε νομικά στο Καποδιστριακό, δεν έγινε δικηγόρος, αλλά έκανε επάγγελμα αυτό που αγαπούσε εξαρχής: να μελετάει και να γράφει για θέματα που την απασχολούν.

Είναι δημοσιογράφος γενικώς, γεύσης ειδικώς τα τελευταία πολλά χρόνια. Πέρασε από τη γέννηση και την αρχισυνταξία του Γαστρονόμου στη διεύθυνση του Βήμα Gourmet και έπειτα του Αλάτι & Πιπέρι. Σήμερα είναι διευθύντρια στο περιοδικό Olive.

Κατά τα άλλα, εκδόσεις, κάποια προσωπικά βιβλία, αρθρογραφία, ραδιόφωνο, διαδίκτυο, ταξίδια οινογαστρονομικού ενδιαφέροντος στην Ελλάδα και στον κόσμο.

Έχει πάθος με τα τοπικά προϊόντα, τους παραγωγούς, τη ζωντανή ιστορία του πολιτισμού της γεύσης, τις ιστορίες ανθρώπων και τόπων.

Είναι μέλος της επιτροπής πιστοποίησης προϊόντων για το δίκτυο Aegean Cuisine του Επιμελητηρίου Κυκλάδων.

Μέλος της επιτροπής ελέγχου και πιστοποίησης των εστιατορίων του δικτύου Aegean Cuisine για τις Κυκλάδες.

Τελευταία δουλειά της η συγγραφή, μαζί με τους Θάλεια Τσιχλάκη και Ανδρέα Ν. Ανδρουλιδάκη, του βιβλίου «Του Άνεμου και της Αρμύρας - Προϊόντα και Μαγειρικές των Κυκλάδων», που έχει μεταφραστεί στα αγγλικά και ήδη οδεύει στην πολλοστή έκδοσή του.

Συντονίζει:

Ανέστης Θ. Αναστασίου
Εκπαιδευτής και Σύμβουλος HR – AA+ Partners

Σύντομο βιογραφικό:

Ανέστης Θ. Αναστασίου, BEng (Hons), MSc, MA, PgDip HET, CHT, PHM, CPC, CC

Ο Ανέστης Θ. Αναστασίου από το 2001 διοικεί την εταιρεία AA+Partners, η οποία παρέχει εκπαιδευτικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα ανθρώπινου δυναμικού, με εξειδίκευση στον χώρο του τουρισμού και της φιλοξενίας. Συγχρόνως, είναι υπεύθυνος του προγράμματος Διοίκησης Τουρισμού και Φιλοξενίας στο Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, στο οποίο διδάσκει σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η διδακτική και εισηγητική του εμπειρία υπερβαίνει τις 9000 ώρες και ειδικεύεται σε θέματα: διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, εξυπηρέτησης πελατών και πωλήσεων, βελτίωση απόδοσης ανθρώπων και οργανισμών, και στην εκπαίδευση εκπαιδευτών.

Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Μηχανικός (University College London) με μεταπτυχιακά στα Ενεργειακά Συστήματα (City University), στο Διεθνές Μάνατζμεντ (Kings College London & London School of Economics), στις Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), καθώς και κάτοχος του Proficiency in Hospitality Management (Ecole Hotelier Lausanne).