Panel:

«Το ξενοδοχείο ως πρέσβης της τοπικής γαστρονομίας»


Κάντε κράτηση εδώ


Η νέα γενιά τουριστών έχει ως χαρακτηριστικό την ανάγκη για επαφή με τον αυθεντικό, τοπικό χαρακτήρα του προορισμού που επισκέπτεται. Ο γαστρονομικός πλούτος ενός τόπου αποτελεί σημείο αναφοράς για την ολοκληρωμένη εμπειρία του επισκέπτη. Το ξενοδοχείο μπορεί να παίξει το ρόλο του πρέσβη της τοπικής γαστρονομίας αναδεικνύοντας τα προϊόντα και τους παραγωγούς του τόπου, μέσα από τις υπηρεσίες που προσφέρει. Επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι το έχουν κάνει επιτυχημένα θα μοιραστούν μαζί μας τις εμπειρίες τους.

Συμμετέχουν:

Μελέτιος Ανδρινός
Reservations Manager – Kritsa Gastronomy Hotel

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Ανδρινός Μελέτιος γεννήθηκε και ζει στην Πορταριά Πηλίου. Είναι απόφοιτος του τμήματος Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων του Τ.Ε.Ι. Αθηνών (2011), ωστόσο η αγάπη του για το Πήλιο τον οδήγησε να παραμείνει στο τόπο καταγωγής και να εργασθεί στις τουριστικές επιχειρήσεις της οικογένειάς του τα τελευταία 9 χρόνια. Ξεκινώντας από χώρο της εστίασης και του ξενοδοχείου στο «Κρίτσα Gastronomy Hotel» σήμερα συμμετέχει και συντονίζει τις δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στο «Αγρόκτημα Καραΐσκου» με στόχο την προώθηση της ελληνικής και πηλιορείτικης γαστρονομίας στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες του Πηλίου.

Από τον Οκτώβριο του 2017 είναι φοιτητής του ΠΜΣ με τίτλο «Ανάπτυξη και Σχεδιασμός στο Τουρισμό και Πολιτισμό» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα να εντάσσονται σε θέματα που σχετίζονται με τις εναλλακτικές και ειδικές μορφές τουρισμού (ειδικότερα του γαστρονομικού, περιπατητικού, δημιουργικού τουρισμού και τουρισμού εμπειρίας), την παρακίνηση και ικανοποίηση των τουριστών, το τουριστικό marketing, το etourism και την διαχείριση του ανθρωπίνου δυναμικού σε τουριστικές επιχειρήσεις.


 

Δημήτριος Καλαϊτζιδάκης
Director of Operations – Grecotel Hotels & Resorts

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Δημήτρης Μ. Καλαϊτζιδάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο Κρήτης το 1958. Γονείς του είναι ο Μιχάλης Δ. Καλαϊτζιδάκης, ασφαλιστής - “Ambassador” της φιλοξενίας στη Κρήτη και η Όλγα Μ. Καλαϊτζιδάκη, το γένος Τρουλλινού.

Μετά τις γυμνασιακές σπουδές στο Ρέθυμνο, φοίτησε στην Ανωτέρα Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων, Ρόδου (19η σειρά, πτυχίο 1977). Συνέχισε τις σπουδές του στο School of Hospitality Management του Florida International University στο Μαϊάμι των ΗΠΑ, από όπου, το 1979 πήρε το πτυχία B.Sc. (Double Major Degree with Honors) σε International Hotel & Food Service Management. Στη συνέχεια απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο M.Sc., σε International Hotel & Food Service Management, το 1982. Κατά την διάρκεια των σπουδών του, είχε την ευκαιρία να εργαστεί σε μεγάλα ξενοδοχεία πολυεθνικών εταιρειών στο Μαϊάμι. (Sheraton Bal Harbor, 642 δωμάτια, Miami Airport Marriott Hotel, 362 δωμάτια, Holiday Inn Airport Lakes, 250 δωμάτια).

Η συνεργασία του με την οικογένεια Δασκαλαντωνάκη είχε ξεκινήσει ήδη από το 1977. Εργάστηκε ως Υποδιευθυντής στο ξενοδοχείο RITHYMNA BEACH στο Ρέθυμνο Κρήτης (1984 - 1988). Το 1989 ανέλαβε το pre-opening και τη Διεύθυνση του νεόδμητου ξενοδοχείου GRECOTEL CRETA PALACE, θέση στην οποία παρέμεινε μέχρι το 2011. Παράλληλα με την ευθύνη λειτουργίας των ξενοδοχείων διετέλεσε Υπεύθυνος Αγορών όλων των Grecotels (1984 – 1996).

Έπειτα από 30 χρόνια στη Γενική Διεύθυνση πολυτελών ξενοδοχείων, ανέλαβε το 2012 να οδηγήσει τη Grecotel Hotels & Resorts σε νέα μονοπάτια, από τη θέση του Director of Operations. Κύρια ενασχόλησή του είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός, ο σχεδιασμός και ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων, προϊόντα με ταυτότητα, τα ολοκληρωμένα concept, και οι λεπτομερής Λειτουργικές Οδηγίες που προσδίδουν ισχυρή ταυτότητα και δημιουργούν υπεραξία. Είναι συντονιστής εκπαίδευσης της Grecotel σε θέματα γαστρονομίας, όσον αφορά τις σύγχρονες διεθνείς τάσεις, τα νέα καινοτόμα προϊόντα της Grecotel, την ‘’προϊοντική’’ εξέλιξη τους και τη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού. Ο Δημήτρης Μ. Καλαϊτζιδάκης έχει οργανώσει και επιμεληθεί σημαντικές εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας με προσκεκλημένους προσωπικότητες διεθνούς κύρους: αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ηγέτες της πολιτικής, θρησκευτικής (ορθόδοξης και καθολικής) κοινότητας κλπ.

 

Λένα Τσατσώνη
Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Marketing - Κτήμα Πόρτο Καρράς

Σύντομο βιογραφικό:

Η Λένα γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Σμύρνη της Αθήνας. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων και εργάστηκε σε τουριστικούς οργανισμούς και εμπορικές επιχειρήσεις. Πριν από μερικά χρόνια και με κίνητρο την αγάπη της για το κρασί, επιχείρησε να κάνει στροφή στην καριέρα της και να κάνει το χόμπι, επάγγελμα. Από τότε μελετά, κατακτώντας με επιτυχία τα πτυχία του WSET και την εξειδίκευση του Wine Marketing από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η επαγγελματική ενασχόληση με το κρασί έγινε πραγματικότητα και εδώ και τέσσερα χρόνια ανήκει στο ανθρώπινο δυναμικό της εταιρείας Κτήμα Πόρτο Καρράς, μέλος του Ομίλου Πόρτο Καρράς, ως υπεύθυνη Επικοινωνίας και Μάρκετινγκ.

 

Συντονίζει:

Μαρίνα Μπουτάρη
Managing Director – Trip 2 Taste

Σύντομο βιογραφικό:

Η Μαρίνα Μπουτάρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Organizational Behavior & Management και Urban Studies στο Brown University της Αμερικής και απέκτησε Μ.Β.Α. με εξειδίκευση σε Customer Focused Strategy από το Imperial College Business School του Λονδίνου. Από το 1995 έως το 2013, εργάστηκε στον Όμιλο Μπουτάρη όπου είχε την ευκαιρία να οργανώσει και να αναπτύξει τα τμήματα: Ανθρώπινου Δυναμικού, Εταιρικής Επικοινωνίας, Business Development και Marketing. Το 2013, αποφάσισε να αφιερώσει τις γνώσεις και την δημιουργικότητα της στη μεγάλη της αγάπη, τη γαστρονομία. Έτσι, δημιούργησε την Trip2taste, http://www.trip2taste.com μία εταιρία marketing & εμπειριών που στοχεύει στην προβολή και ανάδειξη της ποιοτικής ελληνικής γαστρονομίας και του Οινοτουρισμού. Η Trip2taste βραβεύτηκε με αργυρό μετάλλιο για την συνεισφορά της στον Γαστρονομικό Τουρισμό στα Tourism Awards 2015.

Linkedin Profile: https://www.linkedin.com/in/marinaboutari/