Ασπασία Τάκα


H Ασπασία Τάκα γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη και είναι αρχιτέκτων μηχανικός μέλος του ΤΕΕ (2001). Σπούδασε αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, στο Università degli Studi di Firenze και στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο (MSc).

Εργάστηκε για πέντε χρόνια στο αρχιτεκτονικό γραφείο Κωστής Θεοδωράκης και συνεργάτες και έχει συμμετάσχει και διακριθεί σε αρχιτεκτονικούς διαγωνισμούς, συνέδρια και εκθέσεις.

To 2006 ίδρυσε το αρχιτεκτονικό γραφείο ASPASIA TAKA architects creative lab στη Θεσσαλονίκη και το 2013 ιδρύεται το παράρτημα του αρχιτεκτονικού γραφείου στο Dubai, Aspasia Taka Architects Creative Lab Middle East.

Το γραφείο αναπτύσσει και διαχειρίζεται έργα πολλαπλών κατηγοριών και κλιμάκων με ολιστική αντιμετώπιση του σχεδιασμού και της κατασκευής από την αρχική ιδέα έως και τις turn-key λύσεις.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο International Property Awards το έτος 2015-2016 στην κατηγορία “European Hotel Interior” με το έργο “Thalassokipos Sea View Studios and Suites” και προσφάτως με το βραβείο International Property Awards 2017-2018 στην κατηγορία “European Hotel Interior” με το έργο “Miraggio Thermal Spa Resort”.

Τα έργα του γραφείου έχουν δημοσιευθεί σε αρχιτεκτονικά περιοδικά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.