Tα ροφήματα του ξενοδοχειακού πρωινού - Δημιουργώντας υπεραξία στην τουριστική εμπειρία


Είναι πλέον αποδειγμένο διεθνώς ότι το πρωινό είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες που αναδεικνύουν την ταυτότητα ενός ξενοδοχείου και καθορίζουν την τουριστική ‘εμπειρία’. Τα ποιοτικά ροφήματα παράλληλα με την σωστή παρασκευή τους, μπορούν να δημιουργήσουν υπεραξία σε ολόκληρη αυτήν την εμπειρία, βοηθώντας έτσι την ενίσχυση του image του ελληνικού ξενοδοχείου. Τα ροφήματα εκτός από μέσο παροχής απόλαυσης για τον καταναλωτή κατά την διάρκεια του πρωινού, μπορούν να είναι μέρος μιας εκπαιδευτικής εμπειρίας για τον πελάτη του ξενοδοχείου ανυψώνοντας έτσι τα standards της ελληνικής φιλοξενίας.


Ομιλητής: MAΡΙΛΕΝΑ ΚΟΥΙΔΟΥ

Αποφοίτησε από το Αμερικάνικο Κολέγιο ‘Ανατόλια’. Σπούδασε στο πανεπιστήμιο της Μ.Βρετανίας London School οf Economics, αποκτώντας τίτλο BSC in Economics,με εξειδίκευση στην Οικονομική Κοινωνιολογία. Απέκτησε Postgraduate Diploma σε International Business and Management από το University of Essex. Είναι πιστοποιημένη από το Institute of Management and Leadership of UK,σε θέματα Strategic Leadership.

Aπό το 1997 εργάζεται τόσο στη Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό στον κλάδο της εμπορίας ωμού καφέ, τσαγιού και κακάο. Είναι Pionneer member του Speciality Coffee Association of Europe. Kατέχει πολλαπλές πιστοποιήσεις στον χώρο της γευσιγνωσίας καφέ και πιστοποίηση από το World Tea Academy. Eίναι certified trainer του Beverage Standards Association of UK.

Σε συνεργασία με την Alpha Kaffe αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και στην Κύπρο τα σεμινάρια εκπαίδευσης BSA για barista, και ευρύτερα των επαγγελματιών που ασχολούνται με τον χώρο της εστίασης και των ξενοδοχείακων.

Είναι μέλος της επιτροπής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ελληνοαμερικάνικου επιμελητηρίου. Είναι παντρεμένη με δύο παιδιά.


Η ALPHA KAFFE ιδρύθηκε το 2012 με αντικείμενο την εισαγωγή και μεταποίηση πράσινου καφέ. Από το 2014 κυκλοφορεί στην Ελληνική και διεθνή αγορά με τον espresso Adori ,φτιαγμένο από χαρμάνια εκλεκτών ποικιλιών Arabica . Την γκάμα των προϊόντων της εμπλουτίζει η Βρετανική συλλογή από μονοποικιλιακές σοκολάτες Kokoa Collection. Από το 2016 εκπροσωπεί στην Ελλάδα και στην Κύπρο τα σεμινάρια του Βρετανικό φορέα εκπαίδευσης σε θέματα Barista skills , Beverage Standards Association of UK. Τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται έντονα στο ξενοδοχειακό κομμάτι , στην τοποθέτηση και ανεφοδιασμό μηχανών πρωινού.


     


Δήλωση συμμετοχής