Στας Ευρώπας brunch.. Στην Ελλάδα κολατσιό...


 

Ομιλητής: Μυρσίνη Λαμπράκη

Η Μυρσίνη Λαμπράκη γεννήθηκε στην Κρήτη, ένα νησί, σημείο αναφοράς  παγκόσμια για την υγιεινή διατροφή των κατοίκων του και διαθέτει οικογενειακή παράδοση στη γαστρονομία, εφόσον ο προπάππος και ο θείος της ήταν μάγειρες.
Η ίδια σπούδασε στην Νομική Σχολή Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στην Φιλανδία και την  Πορτογαλία, σε θέματα Πολιτιστικής προώθησης παραδοσιακών προϊόντων από το Συμβούλιο της Ευρώπης και το Ίδρυμα Marcel Hicter. Γρήγορα όμως την κέρδισε η μαγειρική.

  • Τηλεοπτικές εκπομπές μαγειρικής – ταξιδιωτικά στο ΣΚΑΙ και στην NOVA
  • Καθημερινή Ραδιοφωνική εκπομπή μαγειρικής στο ΣΚΑΙ
  • Διεύθυνση περιοδικών γαστρονομίας ΓΛΥΚΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ, ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ, ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ
  • Συντάκτης των περιοδικών ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΟΣ, FORMA, MYTV
  • Σεφ και γαστρονομικός σύμβουλος σε εστιατόρια σε Ελλάδα και Εξωτερικό όπως, SANTORINI στο Κάιρο, Μύλος στην Μόσχα, Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι, Πράσινος Λόφος, Public café, Νεράντζι, «ΟΥΖΟ ΜΠΑΡ» ΟΜΙΚΡΟΝ του ομίλου Καστελόριζου, καθώς και στο κρητικό εστιατόριο «ΜΑΡΟΥΒΑΣ»
  • Βιβλία «Βότανα και φρούτα: το κλειδί της Μεσογειακής δίαιτας, «Ελληνική Κουζίνα, ένας εύκολος οδηγός για όλους», «Ελλάδα Τουρκία στο ίδιο τραπέζι» ΤΟ ΛΑΔΙ Γεύση και πολιτισμός 5.000 χρόνων, ΤΟ ΜΕΛΙ , ΤΑ ΧΟΡΤΑ, Ο ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ μεταφρασμένα σε 6 γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ρωσικά και ολλανδικά)
  • Δημιουργός της Εταιρείας MAMACRETA με προϊόντα υψηλής διατροφικής και γαστρονομικής άξιας.

 

Δήλωση συμμετοχής