THE ART OF DRINKING ΣΤΗ HOTELIA 2016 με αφιέρωμα στον καφέ

ALL ABOUT CAFÉ

THE ART OF DRINKING ΣΤΗ HOTELIA 2016 με αφιέρωμα στον καφέ


 
Το “THE ART OF DRINKING” Coffee & Spirit της Hotelia αποτελεί μια πρωτότυπη και καινοτόμα ενότητα αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ, cocktails και ποτών. Η ενότητα αυτή αντικατοπτρίζει το αισθητικό ύφος, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα και την βίωση ξεχωριστών εμπειριών.
 
Φέτος η ειδική αυτή ενότητα της έκθεσης HOTELIA θα εστιάσει στην εξέλιξη και την κουλτούρα του καφέ στις μέρες μας .
 
Με γνώμονα την ποιότητα και το μεράκι για έναν εκλεκτό καφέ, καταξιωμένοι barista και roasters δείχνουν τις τεχνικές τους μέσα από μια σειρά σεμιναρίων και παρουσιάσεων, δίνοντας σας την αφορμή να ενημερωθείτε και να γνωρίσετε τον υπέροχο κόσμο του καφέ.
 

SEMINARS

 
 
  18/11/2016

12:00

 

Ποιος είναι ο Speciality Coffee Association of Europe & ποια είναι η αποστολή του;
Κωνσταντίνος ΚωνσταντινόπουλοςCEO Coffee Island

13:30

 

Πότε ένας καφές μπορεί να χαρακτηριστεί Speciality και πως εμείς μπορούμε να τον αναγνωρίσουμε;
Νίκος Ψωμάς, Owner εταιρία MOKKA

15:00

 

Παροχή καφέ στο χέρι (Take away) και η αλματώδης εξέλιξή του. 
Νίκος Φανταουτσάκης, Coffee Island

16:30

 

Η άλεση του καφέ και η επιρροή που έχει στη γεύση.
Γεώργιος Σπιθάκης, Roast Master 

18:00

 

Τεχνολογία μηχανών καφέ, καθαρισμοί και συντήρηση
Γιώργος Καραντάς, Πωλήσεις / Eurogat A.E.

   
   
  19/11/2016

11:00

 

The Nescafe Plan 
Θεοφάνης Λέκος, Beverages Manager Nestle Professional

12:30

 

Βασικές αρχές παρασκευής ποιοτικού καφέ στο σπίτι (home barista). 
Βαλάντης Λαμπριανίδης, Authorised SCAE Trainer

14:00

 

Ο καφές στο μπρίκι (Cerve-Ibrik). 
Κώστας Κομνηνάκης, Πανελλήνιος πρωταθλητής διαγωνισμού καφέ Cezve/Ibrik 2016

15:30

 

Το νερό και η σπουδαιότητά του για έναν τέλειο καφέ 
Αλέκος Σανοζίδης, Διευθυντής Τεχνικής Υποστήριξης / Eurogat A.E.

17:00

 

Βασικές τεχνικές για έναν ποιοτικό espresso. 
Γιώργος Γερούσης, Ιδιοκτήτης της εταιρίας Semprevivo Espresso - Καφές Γερούση

18:30

 

Καφές και αλκοολ, ένας συνδυασμός μοναδικός. 
Σταύρος Λαμπρινίδης, Authorized scae trainer

   
   
  20/11/2016

11:00

 

Η ουσιαστική μορφή καταστήματος του "Τρίτου κύματος καφέ" με νότες από το τέταρτο που κάνει ήδη την εμφάνισή του. 
Χρήστος Καβράκος, Ιδιοκτήτης εταιρίας Mind the cup

12:30

 

Από την καλλιέργεια του καφεόδεντρου μέχρι το φλυτζάνι μας. 
Μιχάλης Κατσιαβός, 3rd place at Hellenic Barista Championship 2016

14:00

 

Τελικά ο καφές αγαπάει το γάλα και το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό (Cappuccino - Latte). 
Χρήστος Λουκάκης, World Latte Art Champion 2011

15:30

 

CoE Cupping Form - Πως βαθμολογούμε έναν καφέ 
Νίκος Ψωμάς, Owner εταιρία MOKKA

17:00

 

Το καβούρδισμα του καφέ (roasting) και ο σημαντικός ρόλος του. 
Κώστας Καλαφατάς, Coffee roaster - Owner SAMBA CAFE

18:30

 

Μέθοδοι και τεχνικές παρασκευής καφέ φίλτρου (Brew). 
Κορεμτάς Στάθης, Πρωταθλητής Ελλάδος Brewers Cup 2016