All about Café @ Hotelia 2017


Το “All About Café” της Hotelia αποτελεί μια πρωτότυπη και καινοτόμα ενότητα αφιερωμένη στην τέχνη της δημιουργίας καφέ, η οποία θα παρουσιαστεί στο Hall 12 του Διεθνούς Εκθεσιακού κέντρου Θεσσαλονίκης, 10 εως 12 Νοεμβρίου, παράλληλα με την έκθεση Philoxenia. Η ενότητα αυτή αντικατοπτρίζει το αισθητικό ύφος, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα και την βίωση ξεχωριστών εμπειριών.

Φέτος η ειδική αυτή ενότητα της έκθεσης HOTELIA θα εστιάσει στην εξέλιξη και την κουλτούρα του καφέ στις μέρες μας. Η δυναμική του “All About Café” είναι αποδεδειγμένη γεγονός που υπογραμμίζεται από την συμμετοχή των σημαντικότερων coffee brands και προσωπικοτήτων του χώρου αλλά και από την προσέλευση σχετικών επαγγελματιών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην προηγούμενη διοργάνωση την συγκεκριμένη ενότητα επισκέφθηκαν περίπου 2.000 επαγγελματίες των κλάδων εστίασης και καφεστίασης.


Ώρα   Θέμα   Εισηγητής
         
10/11/2017        
         
12:00     Μύθοι και αλήθειες για τον στιγμιαίο καφέ.   Ιωσήφ Αλεξανδρίδης - Γιώργος Μακρόπουλος, Nutritionist & NHW Manager - Coffee Expert
Nestle    
13:00   Digital coffee experience.   Δημήτρης Γιάννος - DWhite    CEO Dwhite
15:00   Specialty Coffee Association, η αποστολή και το όραμα.   Κώστας Καλαφατάς - Samba café    Coffee roaster - Owner SAMBA CAFÉ
16:30   Ο Έλληνας farmer της Κολομβίας, με καλλιέργειες specialty coffee.   Δημήτριος Χριστόπουλος - Coldismar.Ci.Sas    Coffee Farmer
18:00   Τα φίλτρα και η διαχείριση του νερού για έναν ποιοτικό καφέ.   Ηλίας Γκρίντζαλης - Bristot     Quality Manager - Barista Trainer
         
11/11/2017        
         
11:00   Τα εργαλεία κάνουν τον "μάστορα", barista tools.   Βαλάντης Λαμπριανίδης - Valenio - Authorised SCA Trainer - Coffee Consultant
12:30   Innovation & workflow.   Κώστας Πλιάτσικας - Costas Of Sweden - Roaster - Barista & barista tools innovator
14:00   Coffee, breakfast and brunch... Great combination!   Αριστοτέλης Μέγκουλας - Pomo D'Oro Restaurant- Chef - Consultant
15:30   Οι γυναίκες επαγγελματίες στο χώρο του καφέ.   Ειρήνη Δασκαλοπούλου- Taf coffee- 2nd place at Hellenic Barista Championship 2017
17:00   Η μεγάλη παλέτα των γεύσεων και αρωμάτων του καφέ.   Ζαφείρης Μαύρος - Nossa specialty coffee- 1st place at Hellenic Cup Tasters Championship 2017
18:30   Ταξιδεύοντας στον μαγικό κόσμο του καφέ και του κρασιού.   Βασίλης Γαλανός - Γεύσεις και οίνος- Δημοσιογράφος Οίνων & Αποσταγμάτων
         
12/11/2017        
         
11:30   Το ταξίδι και η παράδοση του καφέ στο μπρίκι.    Κωνσταντίνος Κομνηνάκης - Sapid Coffee Roasting CO- World Cezve/Ibrik Champion 2016 - Barista Trainer 
12:30   Η διαφορά που έχει ενα specialty coffee shop απο τα υπόλοιπα καφέ της αγοράς.   Χρήστος Καβράκος - Peek A Bloom- Coffee roaster - Co Owner "Peek A Bloom"-"Mind The Cup"
14:00   Introduction to Latte Art.   Νίκος Μπέλλης- Mind The Cup- 1st place at Hellenic Latte Art Championship 2015
15:30   Roasting.. Η τέχνη του καβουρδίσματος.    Παναγιώτης Ματζιούνης - Coffee Roasters    1st place at Hellenic Roasting Championship 2017
17:00   Flow profiling και η ιδανική εκχύλιση του καφέ.   Γιώργος Καραντάς - Eurogat Α.Ε.- Τμήμα πωλήσεων / Eurogat Α.Ε.
18:30   Let's talk about coffee!   Βαλάντης Λαμπριανίδης - Valenio-  Authorised SCA Trainer - Coffee Consultant
         

Κατεβάστε εδώ το πρόγραμμα σε μορφή Pdf

Είσοδος στα Seminars: Ελεύθερη


 

Επιμέλεια - Curation

Valantis Lamprianidis
Authorised SCA Trainer / Coffee Consultant / Certified National Judge
www.valenio.coffee